Duurzaam aluminium

Samen naar een duurzame toekomst.

Aliplast en Kawneer trachten hun en jouw milieu-impact stapsgewijs te verbeteren door zowel kleine als grote initiatieven te lanceren.
Een woning is een deel van het ecosysteem: het zorgt voor bescherming van mens en dier en als het niet meer wordt gebruikt, geeft het grondstoffen voor nieuw leven. En dat geldt ook voor jouw aluminium ramen en deuren.

Omdat de grondstof (Bauxiet) voor aluminium volledig recycleerbaar is, kan aluminium dus volledig hergebruikt worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit proces kan blijvend herhaald worden. Bovendien is er zeer weinig energie nodig om het aluminium te hersmelten. Beide leveranciers beschikken reeds over een C2C-certificaat. Cradle to Cradle betekent dat producten na gebruik kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Materiaal eindigt dus niet op de afvalberg. Goed voor het milieu dus!

  • Aliplast ontving reeds voor verschillende systemen een Silver C2C-certificaat.
  • Kawneer heeft een Bronze C2C-certificaat voor hun Steel look en gordijngevel.

Duurzaam PVC

Samen naar een duurzame toekomst.

Met nieuwe PVC-ramen bespaar je maximaal op je energie- en verwarmingskosten en bescherm je het milieu. Energie is duur en wordt nog duurder. Reden genoeg om te beginnen met besparen waar het echt telt: de verwarming. Slim isoleren is de kwestie. Alleen het vervangen van oude ramen door moderne, geïsoleerde PVC-ramen kan merkbare besparingen op jouw verwarmingskosten opleveren.

Hoe wordt PVC gerecycleerd bij Kommerling?

Duurzaam glas

Samen naar een duurzame toekomst.

AGC is Bronze C2C gecertifieeerd voor zijn dubbele/triple beglazingen.

Galerij